Ketting-Didam 1970/1971

Van 1970 tot en met 1972, het jaar waarin hij Olympisch kampioen werd, reed Hennie Kuiper voor Ketting Didam, de ploeg van koperverkoper Ton Ketting. Ketting Didam en de Amstelploeg van Herman Krott waren in die tijd de toonaangevende amateurploegen binnen Nederland. De Kettingploeg was in die jaren o.a. zeer succesvol in Olympia's Tour met Frits Schür, Henk Nieuwkamp, Klaas Balk en Jan Aling. Deze ploeg, waarvan ook Roy Schuiten en Aad van den Hoek deel uitmaakten, werd in 1971 en 1972 merkenkampioen van Nederland.

1970

1971

De heer A.H.L. (Ton) Ketting, die hier poseert bij zijn fonkelnieuwe Opel GT, was een fabrikant van koperen potten en pannen in het Achterhoekse Didam. Vanaf 1969 was hij de sponsor van de succesvolle Ketting-Didam ploeg en later tevens ook van Ketting-Batavus en weer later van Magneet-Felix Bonzo

Ketting-Didam 1971
Staand v.l.n.r.: Jan Aling, Frits Schür, Aad van den Hoek, Herman Snoeijink, Jan Huisjes, Joop Stiggelbout, Fred Niemeijer, Jan Lenferink, Klaas Balk, Wim Westdorp, Hennie Kuiper, mecanicien Paul Soetekouw en Gerard Schür. 
Geknield v.l.n.r. Jan Nijhoff, Peter Konijn, Peter Remijn, ploegleider Bert Romijn, Wim Pater, Koos Akkermans en Piet van Katwijk.