Ha-Ro 1973 (tot 24 april 1973)

In 1973 maakte Hennie Kuiper zijn profdebuut in de Duitse Ha-Ro ploeg, eigenlijk de B ploeg van Robert Kahl, de grote man ook achter Rokado. (Robert Kahl Dortmund) Al in mei van dat jaar houdt Ha-Ro op te bestaan en vloeien de renners door naar de A-ploeg, het grote Rokado, waar ook Roger Pingeon en Herman van Springel fietsen. Van Ha-Ro zijn er geen publiciteitsfoto's gemaakt. Wel treffen we in het album Sprinters uit 1973 de onderstaande drie foto's van Ha-Ro renners aan, waaronder Hennie Kuiper.

Hennie KuiperKarl-Heinz KundeKarl-Heinz Muddeman
Erwin TischlerKarl-Heinz KusterEmil Merks
Dieter Puschel

In een krantenartikel uit 1973 staat er over het einde van de ploeg het volgende: "De heer Kahl heeft besloten om naast Rokado onder Belgische vlag, ook nog een Duitse ploeg te financieren onder de naam Ha-Ro, een filiaal van Rokado. Doch, na een matig voorseizoen besloot de direktie van Ha-Ro haar aktiviteit te stoppen onder voorwendsel dat ze te weinig startgelegenheid kreeg in grote wedstrijden (Ha-Ro werd o.a geweigerd in de ronden van België en Italië).

12 renners onder contract kwamen vrij: 9 Duitsers en 3 buitenlanders. Volgens de FICP-reglementen mogen vrijgekomen renners midden het seizoen door en ander merk aangeworven worden. De beroepsafdeling van de UCI heeft dan haar akkoord gegeven voor de overgang van 7 Ha-Ro renners naar de Belgische ploeg Rokado, die dus bestaat uit 2/3° Belgisch effektief en 1/3° buitenlanders. Rolf Wolfshohl, vroeger ploegleider bij Ha-Ro wordt adjunkt bij Rokado. De zeven renners die naar Rokado overgeheveld worden zijn de Duitsers Gaida - Küster - Muddeman - Tischler - Peffgen , de Nederlander Kuiper en de Luxemburger Gilson. Komen vrij: de Duitsers Puschel - Kunde - Rasing -Merks en de Nederlander Janssen."